Gel za vene vsebuje učinkovite aktivne substance zdravilnih rastlin, katere pomagajo prislabi cirkulaciji, ki je nastala kot posledica razširjenih venpočenih kapilar in pri poškodovanih krvnih žilah.

Divji kostanj- Aesculus hippocastanum je eden izmed najboljših naravnih zdravilnih rastlin najdragocenejših darov narave, vsebuje aktivno komponento, escin, ki zmanjšuje otekline in bolečine. Ekstrakt divjega kostanja zmanjšuje vnetne procese, povečuje čvrstost žilnih stenpovečuje odpornost žilnih kapilar in povečuje pretok krvi.

Ognjič-Calendula officinalis je najbolj razširjena zdravilna rastlina v fitoterapiji po celem svetu. Vsebuje saponine, tanin, karotenoide, eterična olja  in flavonoide, zaradi katerih poseduje protivnetni učinek. V alternativni medicine se uporablja za terapijo, ran, ki se težje zacelijo, opekline in vsa stanja v katerih je potreba po regeneriranju kože. Posamezne komponente ognjiča delujejo na relaksacijo mišic in  zmanjšujejo krče v nogah. Vsako dnevna uporaba gela za vene zmanjšuje občutek teže v nogah, stimulira cirkulacijo in zmanjšuje otekline, bolečine in druge neprijetnosti, ki so nastale, kot posledica slabe venske cirkulacije. Zahvaljujoč ognjiču in divjem kostanju, ima gel za vene tudi zelo učinkovito anticelulitno delovanje. 

Revmatske bolezni spadajo med najstarejše bolezni človeštva. Deformacije sklepov je možno videti tudi na kosteh, ki so stare več stoletij. Ljudski pojem »revma« zajema širok spekter tegob kot so bolečine v mišicah, sklepih in tetivah. Sanovita je  pripravila  izdelek, ki združuje zdravilne rastline, kot so divji kostanj, arnika, mentol in kampor.

Arnika (Arinica montana) je v naravni medicini poznana že več kot 1500 let, kot rastlina, katera se uporablja za zmanjševanje bolečin v mišicah, zmanjševanje vnetnih procesov, lajšanje krčev in modric, ki so posledice športnih poškodb, za lajšanje bolečin v sklepih in zmanjševanje oteklin, ki so nastale kot posledica zloma kosti.

Kamfor je smolasta snov, katere glavna sestavina je eterično olje kamforinega drevesa(Cinnamomum camphora), kateri je po poreklu iz Azije in se uporablja za revmatske bolečine, bolečine v mišicah in nevralgije. Ne sme se uporabljati direktno na odprtih ranah, saj lahko iritira kožo.

Mentol lajša bolečine, ki so nastale, kot posledica vnetja sklepov in tetiv, kot tudi za lajšanje bolečin pri nategu mišice ali pri zvinih.

Gel za vene in gel za revmo

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja